Windows Media Center'ı Windows 8 Sürüm Önizlemesine Yükleme

Editörün Notu: Bu makale, Windows 8'in son sürümüne güncellendi. Bunu şu adreste okuyabilirsiniz: Windows Media Center Paketini Windows 8 Pro'ya Yükleme

------------------

Microsoft, Windows Media Center'ı Windows 8'ten çıkarmaya neden karar verdi? Aslında, şirketin büyük bir “Fail” olduğunu düşünüyorum. Ancak ayrı bir indirme olarak kullanılabilir. Windows 8 Sürüm Önizleme'ye nasıl yükleyeceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Not: Bu yalnızca Windows 8 Sürüm Önizleme ile çalışır - RTM değil. Microsoft'un bloguna göre, Media Center'ı Windows 8'e ekleme seçeneği, 26 Ekim'deki resmi yayınlanma tarihine kadar geçerli olmayacak.

İlk olarak, Windows Media Center (WMC) anahtarına ihtiyacınız var. Windows 8 Sürüm Önizleme SSS'sinde derin bir şekilde gizli. Sayfayı aşağı kaydırın ve Windows Media Center'ın Nerede olduğunu genişletin. Dördüncü adımda, WMC için lisans anahtarının ne olduğunu size gösterir. Bu kodu Panoya kopyalayın.

Ya da sadece buradan kopyalayın:

MBFBV-W3DP2-2MVKN-PJCQD-KKTF7

Şimdi Windows 8'deki Metro Start ekranından, Ayarlar Aramasını getirmek için klavye kısayolu Win Key + W kullanın. Tür: özellikler ekleyin ve sağdaki sonuçlardan Windows 8'e Özellikler Ekle'yi tıklatın.

Alternatif olarak, masaüstünden Özellik Ekle ayarlarına erişebilirsiniz. Bilgisayar'a sağ tıklayın ve Özellikler'i seçin. Sisteminiz hakkında temel bilgileri gösteren ekran görüntülenir. Yeni bir Windows sürümü ile Diğer Özellikleri Al bağlantısını tıklayın.

Ardından, Çekicilik çubuğundaki Ayarlar'ı ve ardından PC Ayarlarını Değiştir'i tıklayın.

Şimdi bir ürün anahtarına sahip olduğumu seçin.

Yukarıda gösterilen Ürün Anahtarını girin. Windows, anahtarın doğru olduğunu doğrular, sonraki 'i tıklayın.

Daha sonra Microsoft Lisans şartlarını kabul etmeniz gerekecek. Lisans Koşullarını kabul ediyorum ve Kabul Et'i tıklayın.

Windows Media Center'ın kurulumu başlıyor. Microsoft, yüklemenin biraz zaman alacağını ve en az bir kez pc'yi yeniden başlattığını bilmenizi sağlayacak kadar naziktir.

Çift Çekirdekli Dell'imde 4 GB RAM ile kurulum işlemi yaklaşık 10 dakika sürdü. Bir yeniden başlatma sonrasında, WMC'nin gitmeye hazır olduğu bir mesaj aldım.

Bir kablo kesicisi ve Windows Media Center hayranıysanız, WMC'ye yeni ve harika özellikler olacağını düşünebilirsiniz, ancak durum böyle değil. Microsoft'un Media Center'da harika değişiklikler yapması çok güzel olurdu, ama topu düşürdüler.